Skin Care

SHEA RITUAL

Vi i Norden er ikke like vant med å bruke fett på kroppen. Særlig på vinters tid hvor vi har på oss så mye klær til en hver tid. Vi kan føle det blir for mye fet olje som trekker altfor langsomt inn i huden. Jeg ønsker derfor å dele en av min aller beste måte å bruke shea smør på. Selv lager jeg dette til et ritual hvor jeg bruker litt ekstra tid på meg selv. Hvor jeg har min egen stund til litt Selv kjærlighet.
Å ta med seg sheasmør inn i dusjen er en ren nytelse for både hud og sansene våre. Lukten fra de eteriske oljene gir en fornyende og meditative opplevelse, samtidig som den varme dampen fukter og åpner porene i huden som gjør det lettere for fettstoffene å trenge ned i hudlaget. Masser hele kroppen inn med sheasmør mens du fremdeles er i dusjen. Du kan også ta litt i håret om du ønsker (Vaskes lett ut med Shampoo og gir et mykt og glansfullt hår). Når du har massert inn hele kroppen skyller du av overflødig fett og forsiktig klapper huden tørr med et frotterhåndkle. Du kan utvide ritualet til en ekstra luksuriøs opplevelsen om du lager en varm kopp med urtete og nyter den i badekåpen, gjerne til litt god musikk før du kler på deg. Du vil kjenne at huden blir mettet med de essensielle fettstoffene og vitaminene som er i sheasmør som vil vare lenge. Derfor trenger du ikke gjøre dette så ofte. Gjør det når du føler huden din trenger litt ekstra dyptvirkende pleie. Alt fra en gang i uken til en gang i måneden. Nyt tiden med deg selv.

Lykke!

Shea nøtt                                                                                                         Shea tre fra Savannen i Afrika